Kesäkurpitsa on siitä hyvä, että se säilyy pitkään jääkaapissa. Kesäkurpitsan ajatellaan olevan mauton läpyskä, jota laitetaan ruokaan, jos ei muutakaan ole. Nyt löytyi kesäkurpitsallekin oiva käyttötarkoitus.
Ruuan nimi on hobaktson [호박전]. Oikeastaan kyseessä ei ole ruoka vaan monikäyttöinen, erittäin nopea ja helppo pikkupurtava. Hobaktson on hyvä ja terveellinen sipsien korvaaja vaikkapa juhliin.
Hobaktson [호박전]
Englanniksi: Hobakjeon
Kuvaus: Alle puolessa tunnissa valmistettava pikkupurtava esimerkiksi kesteille.
Reseptin annoskoko: Vaihtelee. Itse söin tänään kaiken, mutta jos on muuta tarjolla niin 2-3 henkilöä.
1 Kesäkurpitsa
1-3 chilipaprikaa (punainen, vihreä. Voi jättää poiskin, mutta suosittelen)
4 rkl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
Suolaa
Kasvisöljyä
Dippi: esim. soijakastiketta kupissa. Dippi ei ole välttämätön.
1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle ja ripottele päälle vähän suolaa (tässä koko annoksessa vajaa teelusikallinen). Anna olla 10 minuuttia.
2. Odotellessa viipaloi chilipaprika erittäin pieneksi silpuksi.
3. Riko ja sekoita kananmunat kulhoon. Lisää ripaus suolaa.
4. Ota kesäkurpitsan viipale. Käytä jauhossa molemmin puolin. Upota kananmunakulhoon. Nosta puikoilla kuumalle paistinpannulle, jossa on kasvisöljyä.
5. Anna paistua rapsakaksi. Käännä. Lisää samalla viipaleen päälle chilipaprikaa oman makusi mukaan. Kun toinenkin puoli on hieman ruskea, nosta tarjoiluastiaan.
Vaihe 4. Ensin jauhoja, sitten kananmunaa – ja pannulle.
Arvio: En olisi uskonut, että kesäkurpitsasta saa noin nopeasti noin kätevän ruuan. Chilipaprikaa kannattaa käyttää, sillä se antaa pikantin maun.
Koreassa soi tänään:
Yiruma [이루마] – Kiss The Rain
Avainsanat: bileet, etkot, hobakjeon, hobaktson, jatkot, juhlat, kesäkurpitsa, Korea, snacks
28 maaliskuun, 2009 18:22 |
Ihan loistava idea!!
Tahdon kokeilla tätä heti jahka pääsen ostostelemaan ruokakauppaan…
Oletko muuten sattunut huomaamaan yhtä uusinta suomeksi käännettyä keittokirjaa aasialaisesta ruoasta? Kyseessä Yukiko Duken ”Viisi aasialaista keittiötä” ja yksi niistä sattuu olemaan korealainen… Kimchinkin tekoon löytyy yksi ohjeversio.
Ajattelin vain kertoa, jos joku kaipailee suomenkielisiä ohjeita muualtakin kuin blogistasi (joka muuten on sangen ihana <3)
28 maaliskuun, 2009 21:30 |
Juu, on kyllä hyvä hinta-laatusuhdekin. Kumma, ettei ole tullut aiemmin mieleen, mutta kai se johtuu siitä, että kesäkurpitsa on vähän vieras.
Kiitti kirjavinkistä…pitääkin hankkia tuo opus katseltavaksi :D
7 maaliskuun, 2010 23:20 |
Illallinen oli syömättä ja päässä kolkutteli sipsinhimo. No kävin sit ostamassa pari pientä ruttuista kesäkurpitsaa ja chiliä. Lopputulos ei ehkä kauheen nätti, mut yllättävän hyvää ja täyttävää, puolet vielä jäljellä vaikka nälkä oli lähtötilanne. Täytynee kokeilla vähän monimutkaisempiakin korealaisreseptejä…