Napa-kaali eli bechu [배추] ENG: baechu

Termi tulee vastaan aika usein englanniksi raapustetuissa korealaisresepteissä. Jos joku tietää tarkan suomenkielisen nimen, niin otan sen ilolla vastaan.

Kyseessä on kaali, joka on suosittu erityisesti Kiinassa, Koreassa ja Japanissa.

Siis kiinankaalin eräs tyyppi, joka on ilmeisesti peräisin Beijingin alueelta. Ero Suomessa tuttuun kiinankaaliin: Suomessa tunnettu kiinankaali on väriltään hieman tummempi.

Intoilijoille: mitä keltaisempi osa, sitä enemmän A-vitamiinia.

Koreassa käytetty erityisesti kimchin – baek kimchin– valmistamiseen.

Kaalia voi käyttää myös grillaamisessa. Esimerkiksi näin: täytä kaalinlehti sianlihalla tai ostereilla, jotka on dipattu gochujangiin.

Kaupoista löytyvä kiinankaali on hyvä korvike.

Photobucket

Avainsanat: , , , , ,

3 vastausta to “Napa-kaali eli bechu [배추] ENG: baechu”

  1. Tuliseksi tuunattu torso-chapchae « Kimchi Finland Says:

    […] porkkanaa 3 kevätsipulia (≈ vihersipuli ≈ salaattisipuli ≈ talvisipuli ≈ pillisipuli) 3 dl Napa-kaalia 100-150 g pinaattia 5-7 siitakesientä 2 rkl kasvisöljyä 2 rkl seesamiöljyä 3 rkl […]

  2. Krapulasoppa eli hetsangguk [해장국] « Kimchi Finland Says:

    […] ainesosia ovat Napa-kaali (aika lähellä kiinankaalia), runsaat kasvikset ja liha. Myös verta käytetään, mutta en ole […]

  3. Ohikulkenut tarhuri Says:

    Kyllä se on nähdäkseni ihan tuo tavis kiinankaali, viralliselta nimeltään suomeksi salaattikiinankaali. Väri ja rakenne johtuu viljellystä lajikkeesta ja viljelyolosuhteista. Kesällä etenkin saa torilta löyhäkeräistä, avomaalla kasvatettua sorttia, joka on saanut hyvin valoa lehtiinsä ja on siis vihreää sisempääkin. Semmoisen rakenne on lajikeominaisuuksien lisäksi myös tuulesta ja lämpötilavaihteluista johtuen jämäkkä. Kasvihuoneviljelty, tiiviskeräinen kiinankaali on sisältä kellertävä koska ei ole saanut valoa niin paljoa.

    Salaattisikuria joka on sukua myös, mutta kitkerämpi, kasvatetaan joskus pimeässä jotta se säilyisi kalpeana. Kiinankaalille vois varmaan yrittää samaa jos viljelee itse, pimentää taimen vaikka sangolla. Tai kerää voisi sitoa hieman suppuun kasvatusvaiheessa, jotta sisälle ei pääse valoa. Tällaistakin tehtiin aikanaan muodissa olleelle sidesalaatille.

    Eli luota silmiisi kun ostat, tiivis (= kokoonsa nähden painavantuntuinen) ja päältäkin hailakka kerä on todennäköisesti sun tarkoitusperiin sopivin valinta.

    – Kiva blogi sulla, etin tietoa kimchistä niin päädyin tänne :)

Jätä kommentti